Firma de salubritate din Brașov care își bate joc de angajați

Se întâmplă, din păcate, la una dintre cele două societăți care gestionează serviciul de salubritate din municipiul Brașov, Brai Cata. Sincopele uriașe pe care această companie le arată atunci când vine vorba de colectarea deșeurilor din oraș, tonele de gunoaie care zac, efectiv, cu zilele, fără să fie ridicate, în vecinătatea rampelor, mirosul insuportabil, mai ales în perioada sezonului cald, despre care Realitatea de Brașov a mai scris, toate par să treacă în plan secund, în acest moment, cu toate că reprezintă o problemă gravă pentru comunitate.

De câteva săptămâni, societatea a „uitat” să-i plătească pe cei aproximativ 150 de angajați de la sucursala din Brașov. 15 august trebuia să fie, în mod normal, ziua de salariu pentru muncitori, numai că, deși suntem pe 5 septembrie, oamenii sunt pur și simplu disperați pentru că nu au văzut niciun leu. Asta în condițiile în care, susțin ei, lucrează în condiții greu de imaginat. Angajații ne-au scris că sunt obligați să îți desfășoare activitatea fără echipamente de protecție, ridică gunoaiele cu mâinile, pentru că nu există utilaje specifice, nu au nici măcar mănuși, riscând în fiecare zi să fie mușcați de șobolani. Un comportament  mizerabil al șefilor am putea spune, sintetizând ceea ce se întâmplă la Brai Cata.

Nu le pasă de soarta noastră, pur și simplu își bat joc de noi cum e mai rău. Eu nu mai am ce să pun pe masă, mulți riscăm să rămânem fără utilități acasă, pentru că nu ne-am primit banii de aproape trei săptămâni. Au venit, zilele trecute, niște șefi de la București, care ne-au promis că se va rezolva situația. Însă, nu s-a întâmplat nimic. Suntem disperați. În plus, condițiile de muncă sunt oribile, ilegale, ne punem viața în pericol în fiecare zi”, a precizat unul dintre salariații Brai Cata Brașov. Din păcate, deși am încercat, pe data de 27 august, să luăm un punct de vedere oficial de la societatea despre care scriem, am trimis chiar un email prin care solicitam anumite lămuriri, nimeni nu s-a deranjat, până acum, să ne ofere răspunsuri la întrebările noastre și, implicit, ale angajaților companiei.

Update – muncitorii au intrat, in aceasta dimineata, in greva

 

Articolul precedentVIDEO Marian Godină a luat atitudine după ce un consilier parlamentar i-a înjurat și amenințat colegii
Articolul următorVIDEO Amenzi mai mari pentru folosirea telefonului la volan