Foto: Andrei Paul / Primăria Brașov

Cetățenii care se vor adresa Direcției Fiscale Brașov, începând cu 3 ianuarie 2019, vor avea la dispoziție spații de așteptare și de relaționare moderne și confortabile.

Noua clădire, situată în curtea interioară a Direcției Fiscale, are trei niveluri, iar parterul va funcționa integral ca și centru de informații pentru cetățeni. Acest spațiu dedicat relației cu publicul are 275 mp, 13 ghișee și va fi dotat cu automat pentru bonuri de ordine și sistem de afișare a numărului care urmează la fiecare ghișeu. Zona de așteptare va fi dotată cu scaune și mese, astfel încât să existe posibilitatea de a completa diverse solicitări, iar ghișeele sunt amenajate astfel încât cetățeanul să rămână așezat pe scaun, la același nivel cu funcționarul. Noul spațiu va fi dotat și cu grupuri sanitare pentru public, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

Accesul se va putea face fie prin incinta vechii clădiri din strada Dorobanților nr 4, fie separat. Construcția noului sediu a fost începută în august 2017 și a costat 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA. Vechea sală a Direcției Fiscale va păstra cele nouă casierii, dar își va extinde spațiul de așteptare, pentru a oferi condiții mai bune contribuabililor. Și aici există automat pentru bonuri de ordine și sistem de anunțare a numărului care urmează la fiecare ghișeu, și scaune și mese pentru așteptare.

Plata impozitelor va începe din 8 ianuarie
Potrivit directorului Direcției Fiscale, Marian Voinescu, astăzi, 27 decembrie, a fost ultima zi de lucru cu publicul din acest an, mâine urmând ca angajații Direcției Fiscale să înceapă închiderea anului fiscal. Din 3 ianuarie, Direcția Fiscală va fi deschisă pentru plata amenzilor și unor taxe. Încasarea impozitelor aferente anului 2019 va începe din 8 ianuarie. Pentru plata integrală, pentru tot anul, a fiecărei categorii de impozit va exista și în 2019 bonificația de 5%. „Având în vedere că termenul limită pentru a beneficia de reducerea de 5% este 31 martie, precum și că există posibilitatea de a plăti electronic, precizăm că nu este necesar să se plătească în primele zile sau, în cazul în care există cetățeni care doresc să facă acest lucru, le recomandăm să apeleze la metoda de plată online, pentru a reduce aglomerația la ghișee”, a precizat Marian Voinescu.

Articolul precedentCum circulă autobuzele din municipiul Săcele, de Revelion?
Articolul următorFOTO + VIDEO Jaf ca-n filme, la Brașov! Bancomat aruncat în aer