Renumitele cinematografe ale Brașovului sunt readuse în prim plan, fiind reintroduse, după ani buni, în circuitul cultural al comunității.

În această perioadă sunt complet reabilitate două dintre cele mai cunoscute cinematografe ale municipiului Brașov, Astra și Modern. Cei dintâi face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului. Primul care a intrat în acest proiect este fostul cinematograf Patria, după care, anul trecut, au început lucrările la fostele cinematografe Modern și Popular.

„Nu poți dezvolta viaţa socială şi culturală a unui oraş doar finanţând instituţiile de cultură şi proiectele culturale, ci trebuie să asiguri şi infrastructura necesară. Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre multifuncționale de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului. La fostul cinematograf Astra vom crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, vom avea o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică. Aici vom îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente. Această sală va avea o capacitate de 124 de locuri, la mese și pe canapele. Deasupra sălii de spectacole se va amenaja, prin construirea unui planșeu, o sală de conferințe cu 130 de locuri, care va putea oferi spațiul necesar pentru desfășurarea de evenimente. 

La cinematograful Modern, odată cu lucrările de reabilitare, am regândit și spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile, nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală vom amenaja vestiare pentru micii artiști. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru. 

La fostul cinema Modern, valoarea totată a investiţiei este de aproximativ cinci milioane de lei, în timp ce modernizarea cinematografului Astra va costa municipalitatea aproape nouă milioane de lei.

Articolul precedentAccident rutier, pe drumul spre Săcele (FOTO)
Articolul următorSpectacol de Ziua Femeii, organizat în avans de vârstnicii Direcției de Asistență Socială Brașov