Deși procedurile birocratice au fost inițiate în 2016, de scurtă vreme au început și lucrările efective la complexul sportiv de înot și agrement. Baza sportivă va fi amenajată în locul fostului ștrand din Parcul Regina Maria și va avea un bazin semiolimpic acoperit, cu 8 culoare, o lungime de 25 de metri și o lățime de 21 de metri.

Liviu Ardelean, consilierul primarului din Făgăraș, ne spune care a fost reacția localnicilor:

În mai puțin de 10 minute de la anunțul începerii lucrărilor au apărut și primele reacții ale cetățenilor. Printre ei și un copil medaliat cu aur la înot, care, la aflarea veștii, a afirmat că nu-i vine să creadă. Municipalitatea nu ar fi ajuns aici fără susținerea campioanei olimpice de natație, Camelia Potec, președintele Federației Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, și fără implicarea profesorului făgărășean Aurelian Curticăpean”.

Făgărașul are copii talentați la înot, care au câștigat medalii, inclusiv de aur, datorită eforturilor uriașe pe care le-au depus cu ajutorul părinților și antrenorilor lor. Sierra Manhardt, Alexandra Butnaru, Vlad Curticăpean, Bianca Manhardt și Alexandru Curticăpean sunt pionierii municipiului la înot. Printre oamenii care i-au susținut se află și Aurelian Curticăpean, campion național la natație, care împlinește 20 de ani de când inițiază copiii din Țara Făgărașului în acest sport.

În lipsa unui bazin aici, acasă, tinerii au fost nevoiți să se deplaseze săptămânal zeci de kilometri pentru a se putea antrena. În total, 300.000 de km parcurși până la Brașov, începând din 2013. În prezent, cinci copii încă străbat acest drum.

În cadrul acestui proiect finanțat de Compania Națională de Investiții va mai fi amenajat un bazin mic, pentru copii, dar și unul de hidromasaj. Costurile se ridică la 18,3 milioane de lei, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în 12 luni.

Sursă: Primăria Făgăraș