Festival național de folk, astăzi și mâine, la Vama Buzăului

Prima ediţie a Festivalului Naţional de Folk ‘Vama de la Munte’ are loc sâmbătă şi duminică, în staţiunea turistică Vama Buzăului.

Organizatorii au anunţat că au pregătit, pentru această primă ediţie, în afară de recitaluri ale unor nume sonore ale genului, concerte ale copiilor din comună şi din Braşov, lansări de carte şi focuri de tabără, toate desfăşurându-se într-un cadru natural, unde scaunele tradiţionale vor fi înlocuite cu baloţi de paie.

Am gândit în desfăşurarea festivalului să cuprind toate generaţiile de muzică folk, de la Mircea Vintilă – lordul muzicii folk – până la trupa cea mai tânără, nu atât ca vârstă, ci ca lansare în zona muzicii folk, dar de mare succes, Fără zahăr şi, între cele două extreme să intre ceilalţi artişti, cu creaţii foarte cunoscute: Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Marius Baţu de la Poesis, Grupul Ecou” a spus principalul organiziator, Ducu Bertzi.

Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chirilaş, a arătat că şi-a dorit un asemenea eveniment în staţiune deoarece atrage prin calitatea muzicii prezentate şi că noul brand, ‘Vama de la munte’, vrea să rivalizeze, pe viitor, cu Vama de la mare.

Vama Buzăului o putem numi, de azi înainte, Vama de la munte, un nou brand care sper să prindă şi să atragă turişti, deoarece suntem, de la sfârşitul anului trecut, staţiune turistică de interes local şi ne dorim să atragem turişti, turişti de calitate şi ne dorim să dezvoltăm un turism eco, bio, bazat pe consumul de produse tradiţionale, care sunt din belşug aici„, a afirmat Chirilaş. Intrarea la spectacole va fi liberă, turiştii urmând să aibă la dispoziţie inclusiv locuri de campare.

Sursa: dcnews.ro

Articolul precedentUnii braşoveni rămân fără apă potabilă
Articolul următorBărbat din Făgăraș bătut de fostul viceprimar al municipiului