În perioada 5-7 iulie 2019, Centrul Cultural Reduta organizează a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Garofița Pietrei Craiului”, eveniment care promovează diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică.

Ediția din acest an reuneste în cele trei zile, ansambluri folclorice românești, ansambluri internaționale din Croația (Ansamblul “KUD «SIJAC LUCKO ” ), Polonia (Ansamblul LUBENKA”), Serbia (Ansamblul folcloric ”ABRASEVIC ”), Romania ( Ansamblul Burnasul al Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman )și ansamblul Centrului Cultural Reduta( Ansamblul folcloric ”Poienița”).

Ziua de vineri este dedicată promovării în județ a culturii tradiționale a țărilor participante, ansamblurile invitate urmând să susțină un spectacol la Cetatea Prejmer, la ora 17:00.

Sâmbătă ne întâlnim cu ansamblurile folclorice la Feldioara, începând cu ora 17:00.

Ziua de duminică este dedicată publicului brașovean. Astfel, în ultima zi a festivalului, publicul este invitat la o paradă a costumelor populare (ora 16:00) și la spectacolul de gală, în Piața Sfatului (începând cu ora 16:30), la care vor participa, pe lângă ansamblurile internaționale invitate: Ansamblul „Burnasul” al CJCPCT – Teleorman și Ansamblul folcloric „Poienița” al Centrului Cultural Reduta.

La finalul spectacolului de gala va sustine un recital extraordinar îndrăgita solistă de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița.

Articolul precedentVIDEO Ce a declarat antrenorul echipei SR Brașov, Florin Stângă, la finalul amicalului cu Petrolul?
Articolul următorModificări pe traseul liniei 22