Familia unui tânăr decedat după incendiul din Colectiv a donat 18.000 de euro secției de arși de la Brașov

Anunțul a fost făcut pe Facebook, de medicul chirurg Dan Grigorescu. Mai jos aveți mesajul complet.

În numele lui Alexandru!
Acum exact 3 ani și 5 luni, tot într-o zi de 22, se ridica la ceruri Alexandru Hogea, a 60-a victimă a pârjolului de la Colectiv.
De atunci, părinții lui Alexandru, Narcis și Mihaela, care duc de atunci infinita povară a lipsei frumosului și inteligentului adolescent care abia își împlinise primii 19 de ani de viață, au pornit pe drumul implicării în cauze umanitare. Nu în numele lor, ci, evident, „În numele lui Alexandru”, așa cum se numește și Asociația pe care o duc înainte. 

Azi, în 22 aprilie, după un efort considerabil, Narcis și Mihaela au mai finalizat un proiect, care vine în completarea efortului organizării Sectorului de arși gravi din cadrul secției clinice chirurgie plastică și reconstructivă din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. 
Numai ei știu cum și cu cât efort, Narcis și Mihaela au adunat de la diverși donatori bănuț lângă bănuț, până au acoperit suma de peste 85.000 de lei (aproape 18.000 EURO), cu care au achiziționat un ventilator performant și pe care azi l-au donat prin forme notariale spitalului, secției, unității funcționale de arși, oamenilor, arșilor gravi ai țării. De ce asta? Pentru că resursele oferite cu atâta generozitate de sponsorul LOSAN Brașov nu au ajuns, pe lângă numeroasele dotări, decât pentru un singur ventilator cu care să fie susținuți pacienții intubați! 

Ceea ce este la fel de excepțională este și implicarea conducerii firmei Dacorum, care a avut încredere în Narcis și Mihaela, dându-ne spre folosință ventilatorul „de probă”, de mai bine de o lună! Și care a susținut în viață de atunci trei pacienți!
Nu-i așa, dragi și minunați oameni, că „Dar din dar se face Raiul”? Se face!
Chiar și dacă e doar un Rai „secund” (cum ar zice Ion Barbu – Dan Barbilian), oglindire a Celui în care își odihnește durerile Alexandru!

90.000 de euro! 
La atât a ajuns până acum costul dotării celor două paturi pentru pacienți cu arsuri grave după primirea ventilatorului Drager de 18.000 de euro donat de Narcis Hogea și alăturat celor 72.000 donați de LOSAN Brașov.
O fi mult? O fi puțin?
Pentru acest fel de oameni eu aș inventa decorații, zău așa!

Foto: Facebook / Grigorescu Dan

 

Articolul precedentBani de la APIA Brașov! Puteți primi peste două milioane de lei
Articolul următorPatimile lui Iisus, în Joia Mare, la Cinemateca Patria