Evenimente inedite, astăzi, la Grădina Zoologică din Brașov

Ziua Mondială a Faunei Sălbatice este celebrată în toată lumea, pe data de 3 martie, la inițiativa Națiunilor Unite.

Are scopul de a atrage atenția asupra protejării speciilor de animale sălbatice și combaterii braconajului, a conştientizarii publicului faţă de importanţa conservării şi utilizării durabile a diversităţii biologice precum şi faţă de împărţirea corecta a resurselor ce rezultă din utilizarea acesteia. Ziua Mondială a Faunei Sălbatice este o ocazie de a reflecta la responsibilităţile pe care le avem în conservarea şi transmiterea ei generaţiilor viitoare. În ultimii 50 de ani activităţile umane au schimbat diversitatea planetei mai mult decât oricând. O mare parte a populaţiei şi-a ridicat nivelul de trai, dar aceasta cu preţul pierderii biodiversităţii. În acest mod, diversitatea biologică va fi redusă până la limita periclitării vieţii însăşi. Grădina Zoologică Brașov vă invită să celebrăm împreună acestă zi, să ne deschidem inima și mintea pentru diversitatea magnifică a vietii sălbatice, să întelegem importanța protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenți la tot ce ne înconjoară, să încercăm să răspundem de ce ne îngrijorează pierderea biodiversităţii? Care sunt cauzele pierderii biodiversităţii? și Ce măsuri pot fi luate? Grădina Zoologică Brașov vă invită într-o lume fascinantă pentru a afla raspunsuri și a găsi noi aventuri interesante la fiecare pas.

Program activitati:

11.00 – 12.00 ,,Pământul planetă vie” (10 – 14 ani – joc interactiv)
Joc interactiv în urma căruia, folosind diverse materiale reciclabile, vom învăţa împreună ce înseamnă un ecosistem, o faună şi care este importanța acestora, folosindu-ne mâinile, inteligenta şi zâmbetele.

12.30 – 13.30 ,,Habitatul lupului” (10 – 14 ani – joc interactiv)
Joc interactiv în urma căruia vom descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv.

14.00 – 16.00 ,,Ce înseamnă responsabilitatea faţă de natură şi care sunt modalităţile de a proteja mediul înconjurător”(plimbare prin parc– observare). Oamenii de știință au constatat că planeta noastră se confruntă cu dispariția foarte multor specii de animale si plante, iar cauza majoră a acestui fenomen este încălzirea globală. Daca doresti sa vezi ce înseamnă schimbarea climei, ce o cauzează, cum va afecta viața oamenilor și a animalelor și ce poti face tu pentru a salva planeta, te invit sa mergem într-un tur în jurul parcului pentru a întâlni animalele care sunt deja pe cale de dispariție în sălbăticie, pentru a afla ce fac grădinile zoologice pentru a le proteja și cum poti tu ajuta la salvarea acestor specii.

Articolul precedentCei mai talentaţi dansatori din România, demonstraţii la Braşov
Articolul următorVIDEO Și-a ridicat mașina din parcare, cu mâinile