Două avertizări meteo de vreme instabilă valabile pentru județul Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de tip cod galben de vreme instabilă, pentru județul Brașov. 

Interval de valabilitate: 06 mai, ora 14 – 6 mai ora 23
Fenomene vizate: perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 23 – 07 mai, ora 23
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Articolul precedentFOTO + VIDEO Parada junilor brașoveni
Articolul următorCirculație restricționată în municipiu