Discuții la nivel înalt, despre Spitalul Regional Brașov

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, senatorul Florin Orțan și reprezentanți ai autorităților locale au luat parte, în această seară, la o întâlnire care a avut ca temă construirea Spitalului Regional Brașov.

Unitatea va fi ridicată în apropierea Institutului Cartofului, pe o suprafață de aproape 12 hectare.

La Prefectură a fost prezentat Ordinul de Ministru prin s-a stabilit structura unității medicale de anvergură. Documentul este, de altfel, primul pas concret făcut de autorități, pentru punerea în practică a acestui proiect capital pentru sistemul medical regional.

Noul spital ar urma să aibă 849 de paturi pentru spitalizare continuă și 60 de paturi pentru spitalizare de zi. Unitatea medicală va avea 12 săli pentru operații și mai multe secții: de arși, urologie, neurologie, transplant renal, chirurgie, psihiatrie, pediatrie, neonatologie și oncologie.

În prezent, la Brașov există Planul Urbanistic Zonal pentru această construcție, iar în perioada următoare, aici se vor face lucrări pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare. Valoarea totală a investiției ar putea ajunge la 40 de milioane de lei, fonduri guvernamentale, locale sau europene.

Articolul precedentCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare
Articolul următorCine va prelua literele celebre de pe Muntele Tâmpa?