Judeţul nu se confruntă cu o epidemie de gripă, iar monitorizările făcute începând cu ultima săptămâna a lunii decembrie 2018 şi până în prezent arată că numărul cazurilor este în scădere, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Braşov, Lavinia Buvnariu.

Nu avem epidemie de gripă la Braşov. Suntem mulţumiţi că numărul cazurilor de gripă este în scădere faţă de luna decembrie 2018. Monitorizările făcute ne arată că, dacă în ultima săptămână din luna decembrie a anului trecut aveam un număr de 138 de cazuri de gripă, în următoarea săptămână s-a ajuns 126, iar săptămâna trecută au fost înregistrate 111 cazuri. Deci, pe săptămâni observăm scăderea numărului de cazuri. În stoc mai avem 1.000 de doze de vaccin antigripal, din cele 20.060 primite, iar Ministerul Sănătăţii ne-a solicitat o situaţie dacă mai avem nevoie de doze de vaccin antigripal. Această situaţie este în lucru pentru că nu toţi medicii de familie ne-au trimis necesarul de doze”, a spus directorul DSP.

Sursa citată a adăugat că nu există unităţi sanitare în carantină, fiind luate doar o serie de măsuri de prevenţie, cum ar fi reducerea numărului de ore de vizită pentru cei care vin din exterior pentru a evita contaminarea persoanelor internate.

Directorul DSP Braşov a afirmat că, în prezent, se derulează o serie de controale în unităţile de învăţământ, unde se verifică condiţiile de igienă şi dacă există personal medical care să facă triajul epidemiologic. De asemenea, sunt controlate unităţile de alimentaţie publică, cele care aprovizionează unităţile şcolare şi preşcolare cu alimente, respectiv unităţile de catering care furnizează hrană pentru afterschool-uri şi pentru grădiniţe.

Totodată, avem un comandament de la Inspectoratul de Stat în Sănătate din Ministerul Sănătăţii care verifică unităţile de alimentaţie publică şi turism, având în vedere că judeţul Braşov are turişti tot timpul anului. Acest control vizează şi unităţile sanitare, în special secţiile de chirurgie privind infecţiile nosocomiale. În ultimii ani, noi nu am avut unităţi sanitare care să se confrunte cu infecţiile nosocomiale”, a mai precizat Lavinia Buvnariu.

AGERPRES

Articolul precedentVântul puternic afectează transportul pe cablu din Poiana Brașov
Articolul următorVIDEO Ucigașul câinilor de la Prejmer a fost ridicat de polițiști