Destinațiile preferate de brașoveni pentru concediu

Antalya, Hurghada și Zakynthos, în top 3 destinații externe preferate de brașoveni. În România, litoralul și stațiunile balneare sunt favorite.

Stațiunea Antalya din Turcia, Hurghada din Egipt și insulele elene Zakynthos, Creta și Lefkada sunt destinațiile externe preferate în această vară de către turiștii brașoveni, arată o analiză a companiei Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România. În ceea ce privește destinațiile interne, turiștii brașoveni au ales anul acesta stațiunile balneare Băile Felix, Sovata și Tușnad, precum și litoralul românesc, unde stațiunile preferate sunt Eforie Nord, Venus și Mamaia.

Turistul din Brașov își rezervă vacanța de vară încă din toamna anului anterior, pentru a beneficia de condițiile avantajoase din programul Early Booking, dar și pentru a se asigura că găsește cele mai bune oferte. În ceea ce privește bugetul de vacanță, acesta alocă, în medie, aproximativ 450-500 de euro pentru un sejur de 7 nopți și bilete de avion într-o destinație externă și aproximativ 250-300 de euro pentru pachetele de 7 nopți în străinătate care includ transport cu autocarul”, a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing și comunicare Christian Tour.

Ca mijloc de transport, persoanele tinere din Brașov preferă să călătorească cu avionul, în vreme ce turiștii seniori aleg în special autocarul. Până în prezent, cea mai scumpă vacanță cumpărată de un turist din Brașov a fost de peste 4.500 de euro pentru un sejur în Creta.

În prima jumătate a anului, aproape 1.700 de persoane au cumpărat vacanțe din sediul Christian Tour din Piața Sfatului, Brașov, iar vânzările înregistrate s-au ridicat  la aproape 1 milion de euro, ceea ce arată un interes tot mai mare al brașovenilor pentru vacanțe.

În acest context, pentru a fi cât mai prompți și a prelua solicitările turiștilor într-un timp cât mai scurt, am decis să ne extindem în orașul de sub Tâmpa. Am ales să facem acest pas prin deschiderea unei francize în centrul comercial Coresi Shopping Resort, care va fi coordonată de omul de afaceri brașovean Dorin Găman, despre care credem că este omul potrivit la momentul potrivit”, a adăugat Raluca Hatmanu.

În noul sediu care își va desfășura activitatea sub brandul Christian Tour, brașovenii vor găsi oferte în toate destinațiile din portofoliul Christian Tour, atât interne, cât și externe.

Articolul precedentCâți salariați are județul Brașov și ce venit au aceștia?
Articolul următorTAMTAM Festival, de mâine, la Brașov