În perioada 28 februarie – 01 martie, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, au desfășurat activități pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice din județul Brașov.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat peste 690 contravenții, pentru care care au aplicat sancțiuni în valoare de aproximativ 134.000 lei. Dintre acestea, 371 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 47 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 22 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare și reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, un număr de 49 permise de conducere, 22 fiind pentru conducători auto depistați sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri.

Cu această ocazie, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În activități au fost angrenați 72 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Articolul precedentAccident de muncă, la Braşov
Articolul următorCursuri GRATUITE de formare profesională