Primăria a semnat contractul pentru clădirea modulară. Aceasta va avea 8 săli de clasă și va fi amenajată pe două niveluri. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei + TVA.

Primăria Brașov a semnat la sfârșitul lunii trecute contractul pentru ,,Containere modulare – Clădire modulara șibranșamente, pentru extindere săli de clasă la Colegiul de Științe ale Naturii – Emil Racoviță”, cu compania SC Dar FoodSolutionsSRL, care presupune amenajarea unei clădiri modulare pe două niveluri, cu 8 săli de clasă și grupuri sanitare. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Primarul Allen Coliban a subliniat faptul că Brașovul se confruntă de foarte mulți ani cu o problemă în ceea ce privește infrastructura pentru educație, fie pentru că sunt zone în care aceasta lipsește, fie pentru că sunt unități de învățământ în care numărul elevilor sau copiilor este mult mai mare decât cel care ar fi optim pentru un învățământ de calitate. Cauzele sunt multiple, de la dezvoltarea imobiliară axată doar pe construcția de locuințe, fără a se lua în calcul și nevoile celor care se mută acolo, până la o accentuare a fenomenului de migrare a elevilor din zona metropolitană către unitățile de învățământ din Brașov.

Conform contractului, prestatorul trebuie să furnizeze, monteze și să pună în funcțiune, la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“, o clădire modulară provizorie etajată (parter+etaj) LA CHEIE, prevăzută pentru 8 săli de clasă, din care 4 săli de clasă la parter și 4 la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scarăde acces complet echipată, cu propriul container modular.

Suprafața minimă a unei clase compuse din 3 containere modulare va fi de39,39 mp.

Coridorul care va asigura accesul în sălile de clasăși în grupurile sanitare, atât la parter, cât și la etaj, va fi compus din 4 containere modulare,cuplate pe lungime.

Construcția modulară va avea grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, atât la parter, cât si la etaj, echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete și pisoare (pentru grupurile sanitare ale băieților).

Achiziția mai include: documentații pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, pregătirea terenului, execuția platformei betonate, branșamente apă, canal și electricitate.

Termenul total de elaborare a documentațiilor, execuție a lucrărilor pregătitoare (branșamente și platformă amplasament) și de furnizare și montaj este 119 zile, defalcat astfel:

– 30 de zile de la data emiterii Ordinului de începere a contractului pentru elaborarea documentațiilor faza OTAC (inclusiv elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor prevăzute în certificatul de urbanism).

– 89 de zile de la data emiterii Autorizației de construire și transmiterea Ordinului de execuție a lucrărilor pentru execuțiebranșamenteși platforma amplasament, furnizare containere și montaj pe poziție.

Valoarea contractului este de 1.507.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă cota legală de TVA.

Sursă: Primăria Brașov

Articolul precedentUn şofer fără permis a lovit cu maşina un bărbat aflat pe moped! Şoferul vinovat a fugit de la locul faptei!
Articolul următorÎncărcătorul unic pentru dispozitivele electronice, obligatoriu în UE din 2024