Cursuri GRATUITE de formare profesională, pentru șomeri

În luna martie, şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, coafor, cofetar-patiser, confecționer-asamblor articole din textile, contabil, operator introducere, validare si prelucrare date,  lucrător în comerț și sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 28 martie 2019.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul contabil – liceu (diploma de bacalaureat); pentru cursurile de: administrator pensiune turistică, coafor, operator introducere, validare si prelucrare date și sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de: cofetar-patiser, confecționer asamblor articole din textile și lucrător în comerț- învățământ gimnazial.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului este între 2 și 6 luni, conform specificului meseriei. Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:

•     actul de identitate, în original şi copie

•     certificat de naştere, în original şi copie

•     actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie

•     actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice

•     cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament

•     recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Strada Lungă, Nr.1A, camera 8 sau la telefon 0268/416.879, interior 124.

Articolul precedentZăpada artificială va fi produsă și ziua, pe pârtiile din Poiană
Articolul următorAccident rutier, ACUM, în municipiul Brașov