Dezvăluiri bombă despre protestul de la Palatul Parlamentului. Jurnalista Iosefina Pascal a făcut primele declarații după reținerea de Poliție, la Realitatea PLUS, miercuri seară, în emisiunea Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu. Acuzații grave sunt aduse Poliției după discuțiile halucinante purtate cu jurnalista Iosefina Pascal.

 Jurnalista Iosefina Pascal, reținută de Poliție, a făcut dezvăluiri incendiare, în exclusivitate, miercuri seară, la Culisele Statului Paralel, după violențele din curtea Parlamentului de marți, 21 decembrie.

Iosefina Pascal a fost luată de acasă marți seara, la ora 22.00 și dusă la Poliție pentru „infracțiuni informatice”. Poliția i-a transmis jurnalistei că este invitată la secție ca martor, în contextul protestelor violente de la Palatul Parlamentului de marți, 21 decembrie. Într-o intervenție în emisiunea Culisele statului paralel de miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu a menționat că Iosefina Pascal a stat cel mult 10 minute la Poliție, adăugând că aceasta „nu a făcut nicio faptă și nu a fost acuzată”.

Întrebat dacă dosarul penal deschis în urma protestelor are legătură cu Iosefina Pascal, acesta a evitat un răspuns clar: „Nu pot să vă dau… Doamna a părăsit secția într-un timp foarte scurt. De aceea am condus-o la secția de Poliție. Doamna nu are calitate de martor. Nu i s-a adus la cunoștință nicio calitate. Nu a fost reținută. A fost chemată la sediu pentru niște clarificări”.

Poliția Capitalei, declarații-șoc despre reținerea jurnalistei Iosefina Pascal, la Realitatea PLUS

Iosefina Pascal l-a acuzat pe purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei că nu prezintă adevărul despre descinderea de marți seară.

„Unu. Ati spus de doua ori ca am fost prezentă la un protest in care s-au facut fapte ilegale. Locul nu are legatura cu unde am fost eu. (…) Doi. Nu am fost invitata, ci somata, de acești militieni, unul mascat care m-au plimbat in fata vecinilor mei, iar in presa ati lasat aceste comentarii ca as fi vandalizat mașinile unor diplomați. Nu ati dezmintit, veniti acum si spuneti ca nu am participat la fapte ilegale. (…)

O sa aflati din inregistrare ca colegii dvs m-au indus in eroare, mi-au spus ca ma duc la audieri. Este vorba de 5 colegi, nu 2, doi la usă cu uniforma si doi jos cu două mașini parcate la o distanta de 3 minute de mers pe jos de blocul meu ca sa ma pot plimba cu târla prin fata vecinilor mei”, a declarat, miercuri seară, în exclusivitate, la Culisele statului paralel.

Dialogul polițiștilor cu Iosefina Pascal, acasă și pe drumul către secția de Poliție, a fost prezentat, în exclusivitate de jurnalistă, miercuri seară, la Culisele statului paralel.

Iosefina Pascal, dezvăluiri EXPLOZIVE după protestele de la Parlament – Înregistrări-ȘOC cu polițiștii care au reținut-o. AUDIO

Înregistrările bombă despre cum au acționat forțele de ordine la reținerea Iosefinei Pascal, pot fi urmărite mai jos.

În înregistrări se aude cum Iosefina Pascal întreabă ce acuzații i se aduc, la sosirea polițiștilor la domiciliul jurnalistei, după ce aceștia au vorbit despre „infracțiuni informatice”.

„Avem un e-mail, un telefon, ar trebui să mergem la secție. Nu știți de infracțiuni informatice… Trebuie să verificam daca dvs aveti sau nu aveti… ”, se aud polițiștii sosiți la ușa apartamentului Iosefinei Pascal, care comentează că „nici nu vor să-mi spună. E noaptea minții” (despre acuzațiile ce i se aduc – n.red.). În plus, nici pe drumul spre secția de Poliție nu i-au spus motivele pentru care este condusă la sediu, a menționat în continuare Iosefina Pascal, miercuri seară.

„Eu nu am fost invitată, ci escrocată de polițiști, când erau doi in uniforma la usa mea si doi jos, sa ma sperie. Și nu și-au dezvăluit identitatea nicio clipă”, a mai declarat Iosefina Pascal după prezentarea primei înregistrări la Culisele statului paralel. 

Într-o altă înregistrare, de această dată, la sediul Poliției, jurnalista Iosefina Pascal declară că nu a văzut niciun proces verbal.

„Eu nu am semnat nimic. S-a făcut un proces verbal pe care nu l-am văzut, nu am semnat nimic”, a declarat, potrivit înregistrării audio difuzate de Realitatea PLUS, în emisiunea de miercuri seară la Culisele statului paralel.

După prezentarea înregistrării de la secția de Poliție, Iosefina Pascal i-a transmis purtătorului de cuvânt Ciprian Romanescu, în direct la Culisele statului paralel, că „nu s-a facut nicio audiere, nu s-a dat nicio declaratie. Așteptam avocatul ,eram la o tigara. Și au venit niste politisti care m-au intrebat de atacuri la mașini (de proteste – n.red.). Aceia au fugit din secție când am venit cu avocatul, iar cei care erau de serviciu nu au vrut să le spună identitatea”. 

„Când am fost luată din pat la 10 seara cu 3 gealați… Am băgat gabat presa in duba. I am intrebat pe colegii dvs. I ati luat si pe ceilalti jurnalisti? Ca este grav. În cadrul unui dosar penal vor fi verificate ”aceste fapte – n.red.)”, a avertizat Iosefina Pascal, miercuri seară, la Culisele statului paralel.

„Ca să clarificăm, eu aveam și dreptul să fac live pe Facebook, cum face si dna Șoșoacă. Dar am decis să mă apăr. Dar nu aveau cum să mă acuze. Și normal că am inregistrat. Si vine dl Romanescu care spune ca am participat la fapte ilegale. Un coleg de-al dv… Să aflu că eu eram, când nu mai eram de doua ore la protest… Pai, nu vă e rușine? Dați-vă demisia! Și dvs, și dl Bode, de la MAI, toată conducerea de la MAI”, a mai spus Iosefina Pascal la Culisele statului paralel.

„Era obligatoriu să fiu înștiințată (de acuzații posibile – n.red.). Am fost luată cu mascații. Pe lângă putem vorbi de foarte multe lucruri grave pe care trebuie să le explicați. Vă luați la ceartă cu jurnaliștii, cu Anca Alexandrescu, încercând să justitificati ca am fost invitata si ca s-a completat in lipsa mea un proces verbal, care trebuie semnat de două persoane, nu de o persoană”, a mai declarat Iosefina Pascal. 

„Nu este prima dată când pățesc acest lucru”, a spus Iosefina Pascal legat de incidentele de la „reținerea” sa după protestele de marți de la Parlament.

„M-am dus la pelerinajul Sfintei Paraschiva. Am vrut să merg de ce e o discriminare mai ales ca Iașiul era in scenariul galben. Și cu o zi inainte, mașina mea a fost dată în consemn. Am fost oprită de 3 ori pe drumul București-Iasi. Și, chiar intr-o emisiune cu dl Coarnă, acesta a confirmat că masina mea a fost dată in urmărire”, a povestit Iosefina Pascal.

Emisiunea Culisele statului paralel de miercuri seară poate fi urmărită AICI – Înregistrarea este disponibilă pe www.realitatea.net/emisiuni/culiselestatuluiparalel

Jurnalista Iosefina Pascal, reținută de Poliție după protestele violente de la Parlament

Un punct de vedere a fost transmis miercuri după-amiază de Poliția Capitalei despre reținerea Iosefinei Pascal. „În urma evenimentelor de la Parlament, de ieri, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, au fost declanșate verificări de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. În acest sens, mai multe persoane au fost invitate la sediul Poliției,  pentru a oferi date suplimentare cu privire la derularea evenimentelor, avându-se în vedere că au fost prezente la locul sâvârșirii unor fapte ilegale. Printre aceste persoane s-a regăsit și o femeie, care a fost invitată ieri, la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiul București, de un polițist în uniformă. Cea în cauză a acceptat și a fost adusă la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în jurul orei 22.00, de către doi polițiști. În urma discuțiilor de la sediul Poliției, s-a stabilit că aceasta a fost prezentă la evenimentele de la Parlament, în calitate de jurnalist, în vederea realizării unui material de presă. Menționăm că jurnalista a părasit în scurt timp sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, potrivit precizărilor Poliției Capitalei.

Articolul precedentCristian Rizea, noi dezvăluiri incendiare despre corupția de la Chișinău – VIDEO
Articolul următorPoliția Capitalei, explicații-șoc despre reținerea jurnalistei Iosefina Pascal, la Realitatea PLUS