Cu fonduri europene, la Făgăraș vor fi cumpărate autobuze electrice, biciclete și modernizate zonele pietonale

Primul proiect, în valoare totală de peste 9 milioane euro, asigură fonduri pentru modernizarea a peste 1,4 hectare de spații pietonale, precum și achiziționarea a șase autobuze electrice și 75 de biciclete.

Municipalitatea din Fagaras a pregatit si depus la ADR Centru, in vederea finantarii prin Axa Prioritara 3 a Programului Operational Regional 2014-2020, trei proiecte integrate, prin care doreste sa investeasca fonduri europene pentru asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori si imbunatatirea conditiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, in vederea reducerii numarului de deplasari cu autoturisme si a emisiilor CO2 provenit din transport.

Valoarea totala cumulata a celor trei proiecte este de peste 135 milioane lei, din care primul proiect, semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia are o valoare totala de peste 43,8 milioane lei, prin care se vor moderniza peste 1,4 hectare de spatii pietonale, precum si achizitionarea a 6 autobuze electrice si 75 de biciclete.

Proiectul depus de Municipiul Fagaras urmareste dezvoltarea mobilitatii urbane prin schimbarea accentului, de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor, la mobilitatea bazata pe mersul pe jos, la utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, la utilizarea transportului public de inalta calitate si eficienta, concomitent cu utilizarea unor categorii de vehicule nepoluante.

”De cativa ani am demarat pregatirea proiectelor de investitii in Fagaras, in primul rand pentru reabilitarea Cetatii, dar si pentru reducerea consumurilor de energie si investitii in domeniul social, pentru sanatate si educatie. Avem contractul semnat pentru reabilitarea unui numar de 11 strazi si ne preocupa imbunatatirea conditiilor de viata din Fagaras, pentru ca oamenii au nevoie de strazi asfaltate, cu apa si canalizare, confort in trafic, dar si conditii moderne pentru educatia copiilor.

Acum abordam acest aspect al mobilitatii urbane, pentru ca principalii poluatori urbani sunt cei care circula prin oras, cu masina personala, pentru ca nu au avut pana acum alternative moderne. Vrem sa modernizam orasul, iar acest proiect de aproape 10 milioane euro este primul din seria celor trei prin care vom moderniza arterele rutiere, vom repara poduri si strazi si vom achizitiona autobuze electrice si multe biciclete, pentru a fi folosite de locuitori. Deja avem peste 110 milioane lei contractati pentru investitii in oras si vrem sa folosim cu chibzuinta banii europeni, pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat, in momentul semnarii acestui contract de finantare, Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Fagaras.

Articolul precedentTot mai multe cazuri de violență în familie în județul Brașov! Cum diminuăm acest fenomen?
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Pietoni loviţi de maşină