Rețeta de cozonaci a lui chef Cătălin Scărlătescu este una simplă, cu ingrediente ușor de găsit, iar modul de preparare nu este unul complicat.

Ingrediente pentru cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu:

250 g zahăr
1 kg făină
450 g lapte
60 g drojdie
5 ouă
300 g unt belgian
500 g nucă
150 g ciocolată belgiană
200 g rahat
30 g coajă de lămâie
30 g portocală confiată

Cum se prepară cozonacul lui Chef Scărlătescu:

Se amestecă 100 ml de lapte cu drojdia, împreună cu trei linguri de făină. Compoziția se lasă la crescut până în momentul în care volumul se va dubla. Apoi, se fierb laptele și zahărul până în momentul în care totul devine o compoziție omogenă.

Se freacă gălbenușurile cu sare. Într-un alt vas se pune făina și se toarnă, puțin câte puțin, următoarele: gălbenușurile, laptele alături de zahăr și unt, portocalele confiate, dar și maiaua, adică drojdia și făina pe care le-ați lăsat să crească. Totul se frământă până când compoziția va fi una elastică.

Se lasă compoziția 60 de minute la dospit, după care se trece la următorul pas.

Se ia o bucată de aluat, se întinde foarte bine, iar peste se pun nucile și ciocolata belgiană, stafidele, rahatul, iar apoi se rulează. Rulada obținută trebuie tăiată în două, pe lungime. Jumătățile se împletesc și se ung cu ou.

Se tapetează o formă cu făină și unt, se așează aluatul și se lasă să se dospească timp de două ore. După ce aluatul va crește, se bagă tava într-un cuptor încins la 160 de grade Celsius, între 45 și 60 de minute.

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării propune o reformă legislativă care asigură dezvoltarea planificată a localităților și o funcționare mai bună a autorităților locale
Articolul următorCel mai nesănătos tip de peşte. Mulți români îl consumă pentru că e ieftin, fără să știe cât este de toxic