COVID-19. Situaţia, la zi, în judeţul Braşov!

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 364 de persoane se află în carantină, iar 4.920 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 1.873 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. S-au constatat două cazuri de nerespectare a acestor condiții, persoanele respective fiind sancționate cu amendă totalizând 14.000 de lei și plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 314 sancțiuni, în valoare de 598.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 11 convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 22 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 3 sancțiuni, în valoare de 21.500 de lei, pentru fapte de natură economică.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentVIDEO Cu Poliția nu e de glumit! Cum a răspuns o angajată a IPJ Brașov la tentativa de intimidare din partea unui șofer !?
Articolul următorMesajul polițiștilor: „Nu vă lăsați păcăliți, infractorii profită de starea de urgență din România”!