COVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 164 de persoane sunt în carantină și 323 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare. De la ultima raportare s-au derulat aproximativ 350 de misiuni specifice, în cursul cărora au fost verificate peste 2.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 255 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 307 sancțiuni în valoare de aproximativ 380.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 7 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 5 societăți comerciale și o persoană fizică autorizată, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, nefiind constatată nicio abatere.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 25.04.2020, au fost organizate și desfășurate 9 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate 160 de forțe de ordine și siguranță publică, care au verificat aproximativ 1.300 de persoane și 900 de autovehicule, fiind aplicate 91 de sancțiuni contravenționale.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

401 cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore!

Articolul precedent401 cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore!
Articolul următorVIDEO Intervenție a pompierilor, acum, în Răcădău