COVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov anunță că astăzi, în județul Brașov, 303 persoane sunt în carantină și 732 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 583 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 426 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 446.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 22 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 52 de societăți comerciale și 49 de persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 8 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 37.000 lei.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 15.04.2020, au fost organizate și desfășurate 12 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate peste 250 de forțe de ordine și siguranță publică, constituite în echipaje mixte, formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN.
Au fost verificate astfel aproximativ 2.000 de persoane și peste 1.600 de autovehicule, fiind aplicate 118 sancțiuni contravenționale.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

286 de brașoveni infectați cu COVID-19! 491 cazuri noi de îmbolnăvire, în România, în ultimele 24 de ore

Articolul precedentComercianții din piețe primesc măști și mănuși! Ce alte măsuri a impus Primăria Brașov?
Articolul următorFOTO Ajutoare de Paște pentru brașovenii nevoiași!