Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La data de 09 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Totodată, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 167 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

De asemenea, polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.950 de persoane, au verificat peste 180 de mijloace de transport persoane și peste 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 207 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 12.750 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 3.315 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 40 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 31 locații, au legitimat 88 de persoane și au aplicat 45 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 lei. De asemenea, au fost verificate 43 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 1 locație, au legitimat 49 persoane și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.850 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09.11.2020, ora 00,00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Articolul precedentFemeie de 90 de ani căutată de polițiști
Articolul următorIncidența cazurilor de coronavirus din județul Brașov!