CORONAVIRUS. Statistica în judeţul Braşov!

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a anunţat statistica persoanelor afectate sau monitorizate, în urma epidemiei de coronavirus.

■ În acest moment, în județul Brașov, 83 de persoane se află în carantină, iar 904 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este stabilă.

■ Conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, spitalele clinice județene de urgență trebuie să pună la dispoziție paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 în procentaj de 10% din numărul total de paturi ATI aflate în structura organizatorică.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov dispune de 20 de paturi ATI, astfel încât a pus la dispoziție 2 paturi ATI echipate complet pentru COVID-19.
Acestora li se adaugă 2 paturi ATI echipate, aflate la Spitalul Municipal Făgăraș, tot pentru cazuri de COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se vor activa 8 paturi ATI pentru cazuri de COVID-19, necesarul pentru echiparea acestora fiind transmis Ministerului Sănătății.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov s-a început amenajarea, într-unul dintre pavilioane, a unor spații cu paturi ATI (10 paturi) dedicate cazurilor COVID-19. Amenajarea acestor spații se face cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, echipamentele necesare urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătății.

Articolul precedentORA 13: 308 cazuri de coronavirus în România!
Articolul următorGabriel Oprea, îndemn la mobilizare: Județele neinfectate cu coronavirus pot ajuta într-un efort național