Concert extraordinar la Biserica Neagră

Concertul de închidere a ediției cu numărul 10 a Festivalului Musica Barcensis este susținut de către muzicienii din Orchestra de tineret din Württemberg Est – Junge Philharmonie Ostwürttemberg – în cel mai important monument de arhitectură al Țării Bârsei: Biserica Neagră. Evenimentul începe la ora 18.00.

Orchestra Junge Philharmonie Ostwürttemberg este formată dintr-o selecție a celor mai talentați tineri muzicieni din estul regiunii Württemberg din sudul Germaniei. Mulți dintre aceștia sunt studenți la una din cele 14 școli de muzică municipale din raioanele Ostalbkreis și Heidenheim. O parte dintre membrii orchestrei studiază deja la un colegiu de muzică de stat și sunt câștigători ai concursului național Jugend Musiziert. În ultimii ani, JPO s-a dezvoltat mult peste granițele țării, devenind astfel un important ambasador muzical al regiunii Ostwürttemberg.

În programul deosebit de intens și atractiv regăsim lucrări ale lui Richard Wagner – Uvertura la „Olandezul zburător”, Jules Massenet – Meditație din „Thaïs“, Intermezzo de Pietro Mascagni, Arturo Márquez – „Danzón No. 2“, un Interludiu de Wilhelm Stenhammar, precum și două compoziții celebre ale lui Sir Eduard Elgar: „March of the Mogul Emperors” și „Pomp and Circumstance March No.1”, această compoziție din urmă fiind și imnul neoficial al Marii Britanii, lucrare cu care se încheie atât concertul cât și actuala ediție de festival.

Intrarea la concert se face cu bilet. Prețul biletului este 12 lei. Vă invităm să vă achiziționați din timp biletele dorite de la casieria Bisericii Negre, deschisă, astăzi, până la debutul evenimentului.

Articolul precedentVIDEO Etapa a doua din liga a treia a adus prima victorie pentru SR Brașov
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Accident rutier pe DN1! Trafic blocat