European BEST Engineering Competition Brașov este etapa locală a EBEC ce se va desfășura în perioada 18-22 Noiembrie la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Brașov.

European BEST Engineering Competition (EBEC) este cea mai mare competiție inginerească din Europa și este împărțită pe trei niveluri: local, regional și final. Etapa locală se desfășoară în România și Republica Moldova în orașele Brașov, București, Cluj Napoca, Iași și Chișinău. Echipele care câștigă etapele locale participă la etapa regională din Cluj Napoca, iar câștigătorii acesteia la EBEC Final, în Varșovia, care va reuni cei mai buni viitori ingineri din Europa.

Competiția este împărțită pe trei probe:

Team Design – presupune rezolvarea unei probleme tehnice folosind materialele puse la dispoziție de BEST și partenerii săi. Rezultatul dorit este un dispozitiv ce poate efectua acțiunile care sunt cerute în cadrul probei și care îndeplinește anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate.

Case Study – presupune rezolvarea unei probleme tehnice sau de management utilizând cunoștințe de inginerie. Echipele sunt formate din 4 studenți de la specializări tehnologice, iar cerințele sunt furnizate de BEST și companiile partenere. La finalul probei, va fi declarată câștigătoare echipa cu cea mai inovativă și practică idee.

Competiția IT – testează abilitățile de programare ale studenților brașoveni într-o probă propusă de o companie care presupune crearea unei aplicații Web, Desktop sau Android. Această aplicație trebuie să îndeplinească anumite funcții, care vor fi prezentate în ziua competiției. Studenții se pot înscrie la probele inginerești în echipe de câte 4, iar la competiția IT în echipă de câte 2 sau individual.

Echipele câștigătoare de la probele de Case Study și Team Design vor susține o probă specială în ultima zi a evenimentului, iar echipele câștigătoare ale acestei probe vor participa la etapa regională a competiției, care va avea loc în aprilie, în Cluj Napoca. Câștigătoarele etapei regionale vor ajunge la competiția finală, care va avea loc în Varșovia și va reuni cei mai buni studenți de la profile tehnice din Europa.

Articolul precedentSfântul Martin, alai cu bostani, astăzi, la Bod
Articolul următorTrafic restricţionat, astăzi şi mâine, în zona Patria