Compania APA: „Nu vom mai avea inundații în zona podului de pe strada 13 Decembrie” (FOTO)

Zona de trecere pe sub podul de cale ferată a Bulevardului 13 Decembrie nu va mai fi sub apă atunci când va ploua mai mult. Odată cu lucrările de lărgire a străzii, executate de municipalitate, Compania Apa a intervenit pentru curățarea conductelor de canalizare care preiau atât canalizarea menajeră din zonă cât și pe cea pluvială, și a racordat canalul la o conductă mai mare, care va prelua surplusul de apă.

„Odată cu lucrările derulate de primărie, pentru modernizarea zonei și amenajarea a încă două benzi de circulație, noi am lucrat la canalul menajer, pe care l-am curățat și l-am deblocat de toate lucrurile pe care unii le aruncă în canalizări și pe care nu am putut să le scoatem până acum. Aceste gunoaie obturau conducta și creau presiune apei, făcând ineficiente gurile de scurgere a apelor pluviale, mai ales în situațiile din ce în ce mai dese de ploi torențiale. Pe lângă faptul că am desfundat și curățat colectorul, în acest moment facem o lucrare de conectare a lui cu o conductă de debit foarte mare, care va prelua cantitățile de apă foarte mari atunci când va fi cazul.
Am început lucrările de cuplare, iar în continuare vom monta și o nouă conductă de colectare a apelor pluviale la marginea de lângă bordură a străzii. Vom avea guri de scurgere atât lângă pilonii podului, cât și la rigolă. Acest fapt va asigura preluarea apelor în totalitate, așa cum am făcut și la giratoriul Mihai Viteazul cu Stadionului, unde de asemenea erau probleme mari la ploi torențiale, care au dispărut odată cu devierea colectorului în pârâul Graft, care acum preia surplusul de debit“, a explicat Teodor Sava, directorul de exploatare al Companiei Apa.
Articolul precedentApartament cuprins de flăcări, la Bod! Bărbat în stare gravă
Articolul următorVIDEO Lucrările de pe strada 13 Decembrie se extind până la Făget