Acasă Actual COD ROŞU de vreme severă, la Braşov!

COD ROŞU de vreme severă, la Braşov!

Meteorologii au emis atenționări de vreme rea în cea mai mare parte a țării, valabile până joi dimineața. Cod Roșu de vânt și viscol în nouă județe. Cod Portocaliu în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de viscol și vânt puternic, pentru zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău și pentru județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea. Avertizarea este valabilă începând de astăzi de la ora 18, până mâine dimineața la ora 8.

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Totodată, pentru jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de vânt și ninsoare viscolită. În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Articolul precedentNoapte albă la DRDP Brașov! SUTE de utilaje sunt pregătite să intervină!
Articolul următorAccident cu victimă, acum, în municipiul Braşov