Cetina furată din pădure le-a adus o amendă de 17.000 de lei

Din păcate, nu pentru toți cetățenii această perioadă este una a bucuriilor și a faptelor bune, ci una în care încearcă sub orice formă să obțină venituri, de cele mai multe ori încălcând legea.

Astfel, jandarmii aflați în municipiul Codlea la evenimentul festiv de aprindere a luminilor specifice sărbătorilor de iarnă, au depistat două persoane care dețineau materiale pirotehnice în scopul comercializării, fără a fi autorizați în acest sens. Asupra celor doi au fost găsite în total 8 cutii cu materiale pirotehnice astfel că au fost întocmite documentele de sesizare și au fost predate polițiștilor codleni pentru continuarea cercetărilor.

O altă patrulă pe raza localităților Bran – Moieciu a descoperit în zona forestieră „Valea Șimonului” un număr de 5 persoane din județul Dâmbovița, care sustrăgeau cetina. Cele 5 persoane au fost sancționate contravențional cu suma totală de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile legii 171/2010, iar cetina a fost predată unei comisii din cadrul ocolului silvic.

Totodată, conducătorul autoturismului cu care persoanele in cauză s-au deplasat în zona forestieră,  a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei, conform prevederilor Legii 407/2006, pentru pătrundere ilegală în fondul cinegetic.

Articolul precedentAnamaria Prodan, o nouă lovitură în fotbalul românesc! La ce echipă din Liga 1 va investi
Articolul următorCu cât vor crește salariile de la 1 ianuarie – Salariul minim brut este mărit