Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat că vor fi luate măsuri noi chiar de săptămâna viitoare, când va avea loc o întâlnire cu medicii de familie, susținând că este importantă pregătirea pentru valul cinci.

Rafila a criticat modul în care a fost gestionată pandemia până acum și a menționat că va sta de vorbă inclusiv cu membrii Grupului de Comunicare Strategică.

Mai mult, a anunțat că va schimba abordarea privind certificatul verde: „Rămâne să avem discuții la nivelul guvernului pentru o formă care să fie convenabilă și acceptabilă pentru toți membrii guvernului sau, mă rog, pentru marea lor majoritate și bineînțeles pentru dl. prim-ministru, însă propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător fervent al vaccinării. Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat și atunci scopul este să facem în așa fel, încât populația să perceapă vaccinarea ca un act de protecție individuală și colectivă, și nu ca un fenomen de constrângere.

 

În momentul în care vom constata o reluare a creșterii, care să fie iarăși consistentă, adică să dureze, de exemplu, trei săptămâni și să avem o creștere de 1,5 ori a cazurilor săptămânal, să putem introduce certificatul verde pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt aceste activități. Iar în momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere sub o anumită incidență, de exemplu, 0,5 – o incidență foarte mică – să poți să renunți la el”, a declarat Alexandru Rafila, la un post TV.

Rafila mai spune că obligativitatea certificatului verde nu ar trebui să fie introdusă în acest moment, când numărul cazurilor este în scădere.

 

„Nu se poate ca trei luni de zile să nu fi luat nicio măsură, când era evidentă creșterea din data de 5 iulie, și acum să discutăm despre intrarea în forță a acestui certficat când ne aflăm pe o pantă descendentă și lumea n-o să înțeleagă de ce introducem în acest moment certificatul”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că vor exista noi măsuri, care „se vor vedea de săptămâna viitoare”, după o întâlnire cu medicii de familie.

Articolul precedentAtenționare COD GALBEN de ninsori viscolite la munte și intensificări ale vântului
Articolul următorRata de infectare cu SARS-COV-2 din localitățile județului Brașov!