Astăzi, la 40 de zile de la Înviere, când creștinii prăznuiesc Înălţarea la cer a Domnului, în județul Brașov au fost organizate ceremoniale pentru a marca și Ziua Eroilor. Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a participat la patru dintre ele, organizate în municipiul Brașov, alături de veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și de autorități județene și locale.
Astfel, la ora 10.45, a fost depusă câte o coroană de flori la Troița din fața Prefecturii Brașov, iar la ora 11.00, la Cimitirul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, unde a avut loc o ceremonie religioasă. La ora 12.00, alături de Garnizoana Braşov, prefectul Marian Rasaliu a asistat la manifestările desfășurate la Cimitirul Eroilor Români Sprenghi, unde, de asemenea, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă. Cu acest prilej au fost rostite alocuţiuni referitoare la însemnătatea Zilei Eroilor și au fost depuse coroane și jerbe de flori, după care a defilat garda de onoare a Garnizoanei. Seria manifestărilor ocazionate de Ziua Eroilor Neamului s-a încheiat cu un ceremonial similar, la ora 13.00, la Monumentul Eroilor Bartolomeu.
Mesajul prefectului Marian Rasaliu către comunitatea brașoveană: „Cu ocazia acestei importante sărbători creștinești, Înălțarea Domnului, se cuvine să-i pomenim și pe eroii noștri – vajnici luptători pentru glie și apărarea neamului, care și-au câștigat veșnicia prin faptele lor – păstrându-le astfel vie memoria prin rugăciunile noastre. Cu toții suntem conștienți că datorită lor, celor care au murit în timp ce serveau forțele armate în războaie nedorite, noi putem acum aștepta fără grijă ziua de mâine. Trebuie spus că astăzi nu-i omagiem doar pe luptătorii români deveniți eroi ai neamului, ci și pe cei străini, aliații noștri în aceeași cauză de-a lungul timpului – lupta pentru libertate și unitate. Pentru că jertfa nu a avut naționalitate. Cu toții au fost oameni care s-au sacrificat cel puțin pentru ideea de unitate și demnitate. Doar uniți am reușit să ne îndepărtăm dușmanii de țară. Dacă a fost o vreme în care prieteniile între popoare erau fragile, astăzi putem spune că le este caracteristică trăinicia. Acum facem parte dintr-o Europă Unită, iar datoria noastră este să o păstrăm și să o dezvoltăm împreună, umăr la umăr, indiferent cât de grele sunt provocările momentului”.