Autoritatea europeană a emis o serie de proiecții pe țări, privind evoluția pandemiei atât ca număr de cazuri noi, cât și ca număr de decese și situația internărilor în spitale, până pe 25 decembrie, scrie Biziday.

Centrul European pentru Controlul Bolilor arată că, în ciuda restricțiilor zonale impuse de țara noastră, numărul cazurilor noi nu va scădea considerabil până la Crăciun. Ieri au fost raportate 9.005 cazuri noi.

La capitolul decese cauzate de COVID-19, curba este de asemenea ascendentă. România se confruntă și cu o supraaglomerare a spitalelor, iar în ultimele patru zile, numărul deceselor zilnice a variat între 130 și 171 de victime.

Ieri, numărul internărilor la ATI a urcat din nou, până la 1.226, iar din predicțiile autorității europene reiese că acest bilanț nu va scădea în viitorul apropiat, ci dimpotrivă.

Potrivit raportului sunt și alte țări în care numărul cazurilor noi nu va scădea, precum Bulgaria, Croatia, Danemarca, Germania, Polonia, Suedia. Pe de altă parte, în scenariul pozitiv de scădere a numărului de noi cazuri se află, între altele, Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Franța, Ungaria, Italia, Olanda și Spania.

Sursă: Biziday

Raportul complet, AICI.

Articolul precedentAccident cu victime, în municipiul Brașov
Articolul următorRomânia în Realitate, invitat: GABRIEL URECHE