Câţi braşoveni sunt izolaţi, în carantină şi monitorizaţi?

În județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 102 persoane se află în carantină, iar 1.723 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
5 persoane au ieșit din carantină și 90 de persoane au ieșit din autoizolare după trecerea perioadei de 14 zile.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat acțiunile impuse de starea de urgență și de cele două ordonanțe militare aflate în vigoare. Astfel, 147 de polițiști ai IPJ Brașov au executat peste 370 de misiuni specifice, împreună cu 86 de polițiști locali, efective cărora li s-au alăturat 132 de jandarmi de la IJJ Brașov și 44 de jandarmi de la Gruparea Mobilă.
■ S-au efectuat 1.620 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare, cu mențiunea că, în mai multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la același domiciliu.
■ Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean, cu un efectiv total de 70 de polițiști și jandarmi, au însoțit 9 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii au aplicat o sancțiune convențională în valoare de 5.000 lei, unei persoane care nu a respectat măsura autoizolării, aceasta fiind plasată ulterior în carantină instituționalizată.
■ Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean a aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la circulația persoanelor din Ordonanța militară nr.2/2020
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 31 de societăți comerciale, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.
■ Atât pe raza municipiului Brașov, cât și în celelalte localități ale județului, au fost transmise, prin sistemul acustic al autospecialelor de Poliție, mesaje de informare către cetățeni cu privire la necesitatea respectării Ordonanței Militare nr. 2/2020.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentS-a ajuns la fundul sacului. Prof. Streinu-Cercel face apel pentru donații!
Articolul următorAl 13-lea român mort din cauza coronavirus!