Drumurile din județul Brașov au fost mai sigure în 2018, comparativ cu anul precedent. Cel puțin asta ne arată statisticile.

Colaborarea dintre Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov și DRDP Brașov, Secția Drumuri Naționale, sub coordonarea Instituției Prefectului județul Brașov a făcut ca bilanțul incidentelor rutiere să fie mai puțin sumbru în 2018 față de anul precedent.

Statisticile prezentate de IPJ Brașov arată că numărul accidentelor grave produse pe şoselele judeţului a scăzut față de anul precedent: 288 în 2018 (310 în anul 2017). În urma acestor evenimente nedorite, anul acesta, 276 de persoane au fost rănite grav, iar 56 au decedat, în timp ce anul trecut s-au înregistrat 301 de răniți grav și 62 de decese.

Numărul victimelor nu este mic nici anul acesta, dar faptul că a scăzut, comparativ cu anii trecuți, arată un efort susținut în acest sens din partea colegilor de la IPJ Brașov, împreună cu al celor de la Drumuri Naţionale, la care făceam apel în urmă cu un an. Dumnealor au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca numărul accidentelor grave să fie diminuat, prin sistematizarea circulației.

Aici este vorba despre montarea separatoarelor de sens și de parapete pe DN11 și DN1, aplicarea marcajului rezonator pe carosabil, dar și instituirea unor limitări ale vitezei pe anumite sectoare de drum. Câtă vreme instituţiile statului îşi dau mâna pe proiecte, acestea pot fi realizate, aşa cum am făcut noi în 2018, la Braşov„, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Articolul precedentFOTO Accident grav, cu doi morți, în județul Brașov
Articolul următorCum circulă autobuzele din municipiul Săcele, de Revelion?