Campanie de donare de sânge, ACUM, la Brașov

Brașoveni, e nevoie de sânge! Acesta este apelul centrului de transfuzie sanguină de la Brașov, în cadrul unei campanii inițiate de Crucea Roșie.

Sunteți așteptați, astăzi, în intervalul 8.00 – 14.00, să donați sânge, la sediul de pe strada Liviu Babeș, numărul 21. Și nu doar astăzi! Printr-un simplu gest, care durează câteva minute, puteți salva viața unei persoane care are nevoie urgentă de sângele dumneavoastră.

Pentru cei care vor să doneze, vârsta minimă este de 18 ani și trebuie să aibă o greutate de cel puțin 55 de kilograme. Important este, însă, de menționat faptul că acest proces trebuie parcurs numai după 3 luni de la ultima donare. Cantitatea optimă de sânge donat este de 450 ml, ce nu presupune niciun risc pentru donator.

Cele mai utile sfaturi de urmat înainte de donare constau în odihna din noaptea precedentă, o alimentație bogată în fier (carne roșie, pește, ficat, fasole, stafide, prune), iar ceaiul, cafeaua sau alte băuturi ce conțin cofeină trebuie să fie evitate. Acest lucru este valabil și în căzut mâncărurilor grase. În urma donării, este recomandat ca participanții să se rehidrateze, consumând cât mai multe lichide.

Articolul precedentPrimele minute dintr-o nouă viață: 15, pe 15 martie!
Articolul următorROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI. Asociaţia de Turism din Poiana Braşov se alătură protestului #şîeu!