Personalul din laboratoarele medicale – biologi, biochimiști și chimiști – sunt oameni-cheie în această perioadă, în care se vorbește foarte mult despre medicii din spitale. Chiar dacă mai puțin vizibili, ei sunt cei care prelucrează în laboratoare testele pentru coronavirus și, practic, pun diagnosticul de infectare.

Pandemia de coronavirus a prins România cu personal de laborator insuficient. În plus, biologii, biochimiștii și chimiștii se luptă de 2 ani, fără succes, să repare o nedreptate din legea salarizării, care a dublat sau chiar triplat salariile medicilor și asistenților medicali, acum 2 ani. Ei au fost pur și simplu „uitați” în momentul adoptării acestei legi și așa au rămas până acum.
Așa s-a ajuns ca salariul unui medic de laborator, care „face același lucru”, să fie de aproximativ 2,5 ori mai mare decât al unui biolog, biochimist sau chimist, a explicat Constanța Popa, președintele Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din Sistemul Sanitar din România, pentru HotNews.ro: „Noi în laborator lucrăm și cu medici și cu asistenți medicali. Medicul are salariu de două ori și jumătate mai mare decât noi. Înainte de 1 martie 2018, noi aveam 80% din salariul lui. Acum avem 42% din salariul unui medic”, a explicat Constanța Popa, pentru HotNews.ro. Continuarea, AICI.
Articolul precedentRaportarea bizară a Ministerului Sănătății! „Brașovul NU are niciun cadru medical infectat cu coronavirus”!
Articolul următorCOVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!