Brașovul, promovat la Bruxelles (FOTO)

Brașovul și Maramureșul au fost promovate în inima Europei, la cea de-a 14-a ediție a  festivalului „Primăvara românească la Bruxelles”. 

Bruxelles e un loc al intersecțiilor culturale, în care fiecare țară membră vine și se prezintă așa cum este. Împreună alcătuim ceea ce este Uniunea Europeană la această oră. Dincolo de activitatea noastră din Parlamentul European, europenii trebuie să cunoască și mai bine România. Mai întâi prin intermediul unui eveniment ca acesta, iar mai apoi, dacă i-am convins de cât de atractive sunt zonele prezentate, când vor veni la noi acasă”, explică eurodeputatul Răzvan Popa, cel care a ajutat la organizarea acestui festival.

Pe scena festivalului au urcat artişti din judeţele Braşov (Vama Buzăului, Bran, Brasov, Zarnesti, Rupea si Sacele) si Maramureş, alături de grupul folcloric Zamfira şi de artişti celebri din mai multe regiuni ale României: George Rotaru, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Doina Timu Anton, Gheorghe Sorea şi Elena Lefescu Breazu. Nu au lipsit standuri ale meșterilor populari, cu  ouă încondeiate, ceramică, costume tradiţonale, pictură pe sticlă şi pe lemn. În plus, vizitatorii au avut ocazia de a degusta delicioase specialități românești.

Festivalul românesc de la Bruxelles s-a bucurat și de prezența doamnei viceprimar Karine Lalieux, președinte al Consiliului de Acțiune Socială din capitala belgiană. Evenimentul a fost o reușită, iar artiștii noștri, Paula Seling, Laura Bretan, George Rotaru, care au urcat și ei pe scenă, alături de toți interpreții de folclor, au însuflețit inimile participanților. Standurile meșterilor populari ca și ofertele turistice au fost o altă principală atracție. Multumesc tuturor participanților din Brașov si Maramureș, precum și colaboratorilor de la Arthis Casa de Cultură Belgo-Romana, care an de an se implică pentru ca aceasta sărbătoare sa aibă loc”, declară eurodeputatul brașovean.

Articolul precedentRecomandări pentru cei care se deplasează cu mijloacele de transport în comun
Articolul următorVIDEO Atenție, șoferi! DRDP taie copacii periculoși, pe DN 73A