O brașoveancă și o focșăneancă sunt anchetate de polițiștii bistrițeni, după ce au înșelat o femeie din municipiul Bistrița, căreia i-au promis suma de 400 de euro în schimbul unei ședințe foto prin care urma să promoveze niște produse cosmetice. Au semnat și un contract, însă ulterior, când bistrițeanca a citit cu atenție documentul, și-a dat seama că a fost înșelată, întrucât ea era cea care datora cei 400 de euro. În același timp, femeia a mai plătit și alți 800 de lei. 

La data de 23 noiembrie, în urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au întocmit un dosar penal de înșelăciune în cadrul căruia efectuează cercetări pentru clarificarea cauzei.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, vizate sunt două persoane, o tânără de 28 de ani, din Brașov și o alta de 33 de ani, din Focșani, angajate ale unei societăți cu sediul în București, punct de lucru în Bistrița și domeniu de activitate publicitar.

„Cele două ar fi indus în eroare o femeie de 54 de ani, din Bistrița, pe care ar fi determinat-o să achite suma de suma de 810 lei, din care 100 de lei – o taxă de înscriere și 710 lei prima rată din contract, cu promisiunea că, în urma unor ședințe foto în care va promova anumite articole și produse de înfrumusețare va primi suma de 400 euro. În momentul în care a citit însă contractul, a constatat faptul că, în conformitate cu acesta, are de achitat suma de 400 de euro și că îi vor fi promovate unele fotografii pe un site. Femeia și-a manifestat dorința de a rezilia contractul, însă a fost refuzată” a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele. Totodată, polițiștii vă sfătuiesc să citiți cu atenție contractele pe care le semnați, mai ales când vă asumați achitarea unor sume de bani.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentSpectacol online pentru copii, în weekend, la Opera Brașov
Articolul următorContainer special pentru teste COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase (VIDEO)