Miliardarul Bill Gates a anunţat, în mai multe mesaje publicate pe Twitter, că plănuieşte să îşi anuleze mare parte din planurile pentru sărbători şi a avertizat că SUA ar putea intra în „cea mai gravă parte a pandemiei”.

Co-fondatorul Microsoft a afirmat că tulpina Omicron se răspândeşte mai repede ca oricare alt virus din istorie şi că marea necunoscută rămâne: cât de gravă poate fi boala provocată de Omicron.

„Trebuie să o luăm în serios până ce vom şti mai multe despre ea. Chiar dacă este pe jumătate la fel de gravă ca Delta, va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o până acum, pentru că este atât de infecţioasă”, a spus Gates, potrivit News.ro, care citează CNN.

El se aşteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite.

 „Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că, dacă facem paşii corecţi, pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a adăugat.

În Statele Unite au fost înregistrate în medie, în ultima săptămână, 148.000 de noi cazuri de Covid-19, cu 23% mai multe decât în intervalul anterior şi similar nivelului de la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Mai mult de 69.700 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 se aflau miercuri internaţi în spitalele din SUA.

În ultima săptămână, în SUA au fost înregistrate zilnic, în medie, 1.324 de decese asociate Covid-19, cu 11% mai multe decât în săptămâna anterioară, potrivit aceleiaşi universităţi.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentVIDEO Ministrul de Interne „sună” mobilizarea generală!
Articolul următorBilanț coronavirus 23 decembrie: 775 cazuri noi și 81 decese dintre care 44 anterioare