Foto: János Henning / 3szek.ro

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov au deschis Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2019-2020. Scorul meciului din prima rundă a grupei Est a fost 76-43, pe sferturi 20-15, 24-11, 14-5, 18-12. Oaspetele au condus în primele minute, dar covăsnencele au revenit și s-au distanțat la o diferență confortabilă.

Potrivit baschet.ro, Sepsi a început partida cu Annemarie Godri Părău (c), Chrissy Givens, Kristina Topuzovic, Andra Mandache și Nora Demeter (U23). Olimpia CSU Brașov le-a avut în formula de start pe Cristalah Lyons, Romina Filip, Biljana Pesovic (c), Amira Al Ash Hab (U23) și Nikolina Zubac. Ambele formații au avut câte o jucătoare sub 23 de ani absentă de la această partidă, Nicolett Orban (de la gazde) și Ecaterina Armanu (de la oaspete) fiind la mondialul 3×3 U23. Au fost câte 4 straniere pentru fiecare formație la acest meci. Dacă Olimpia CSU are doar 4 jucătoare străine în lot, la Sepsi Brewer nu a fost pe foaie, dar nici Pasic nu a intrat.

Publicată de Colceriu Sorin pe Miercuri, 2 octombrie 2019

N. Zubac și Mandache au marcat primele coșuri ale partidei. Oaspetele s-au dus la patru puncte în față (7-11) prin Pesovic și prima triplă a partidei, reușită de aceeași N. Zubac. Au urmat aproape trei minute în care alb-albastrele nu au înscris, iar Mandache, Kovacs și Butler au dus campioana în față cu două puncte, 13-11. Brașovencele au intrat în penalizare și covăsnencele s-au distanțat la cinci puncte de la linia de fault. Scorul la prima pauză a fost 20-15, cu alb-verzile distanțându-se grație celor 8 libere transformate, față de 0 aruncări de un punct în dreptul alb-albastrelor. Sepsi a reușit 6 puncte după recuperări ofensive, iar oaspetele au înscris 10 puncte din căciulă, față de 4.

Detalii, AICI

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Autobuz implicat într-un accident rutier
Articolul următor„Portița” din Legea Educației care-i permite lui Ioan Vasile Abrudan să candideze pentru cel de-al treilea mandat de rector la Universitatea Transilvania