Varianta omicron a SARS-CoV-2 reprezintă ”un risc foarte ridicat” la nivel mondial, avertizează OMS într-un document tehnic în care dăsfaturi autorităţilor cu prvire la oprirea răspândirii noii variante.

OMS subliniază că există numeroase incertitudini cu privire la pericolul pe care-l reprezintă şi la transmisibilitatea acesteia ţi că ”până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, relatează AFP.

”Până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni.

OMS dă sfaturi autorităţilor, în acest document, în vederea unei opriri a răspândirii acestei noi variante a SARS-CoV-2.

Agenţia ONU face acest anunţ în contextul în care miniştrii Sănătăţii din cadrul G7 se reunesc de urgenţă, la Londra, cu scopul de a încerca să oprească răspândirea variantei omicron.

OMS a avertizat vineri că varianta omicron este ”îngrijorătoare”. Tulpina omicron, a cărei identificare a fost anunţată joi de către Africa de Sud, s-a răspândit deja în Europa.

Această nouă mutaţie genetică a noului coronavirus reprezintă un risc ”mare şi foarte mare”, potrivit Agenţiei de sănătate a Uniunii Europene, însă nu se poate spune, în prezent, cu ce viteză circulă.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentA fost reținut pentru că a vrut să le dea mită 8.000 de lei polițiştilor rutieri după ce a fost prins băut!
Articolul următorVești noi de la Moderna! Ce se întâmplă cu vaccinurile anti-COVID după apariția variantei Omicron