Aristotel Căncescu, ATAC fără precedent la adresa DNA Braşov

Fostul senator Aristotel Adrian Căncescu a transmis o scrisoare deschisă secției de investigare a magistraților, în care prezintă pe larg “abuzurile de la DNA Braşov”, sub conducerea procurorului şef, David Cornel Deca.

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov consideră că aceste abuzuri au început în anul 2014. Mai jos puteți citi, integral, scrisoarea lui Aristotel Căncescu, transmisă secției de investigare a magistraților.

Subsemnatul Căncescu Aristotel Adrian, fost senator în Parlamentul României două mandate (1992- 2000), fost președinte al Consiliului Județean Brașov patru mandate (2000-2014), doresc să vă sesizez abuzurile pe care DNA le comite din 2014 în Brașov, de când Deca David Cornel ocupă funcția de procuror-șef. În Brașov avem numeroase cazuri de persoane care au defilat cu cătușe la mâini, persoane care au ocupat funcții importante și care au fost în cele din urmă achitate prin sentințe definitive.

Vezi:

– Vasile Lața, fost primar al municipiului Săcele, ținut nevinovat 8 luni în arest și apoi achitat definitiv

– Dan Tache, fost director ROMARM, ținut 4 luni în arest și apoi achitat definitiv

Aceste achitări nu i-au impresionat pe cei din DNA Brașov, nu și-au pus „cenușe în cap”, ba chiar au continuat abuzurile cu și mai multă abnegație. În vara anului 2014, în cadrul ședinței de lucru a DNA și SRI de la Cheile Grădiștei- județul Brașov, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a trasat sarcină expresă domnului Deca David Cornel să se “ocupe” de mine și de primarul Brașovului George Scripcaru. Nu a întrebat dacă există ceva concret de care putem fi acuzați, a întrebat direct: “ Ce faceți cu ăștia?”

Când cei din DNA Brașov au ridicat din umeri a venit reacția violentă a șefei DNA: “Te pomenești că or fi și ăștia niște îngeri!” Ce a urmat era previzibil. În data de 6 Octombrie 2014, în urma unei percheziții, am fost reținut 24 de ore pentru așa zise fapte vechi de 10 ani. Din referatul procurorilor, care a dus apoi la arestarea mea preventivă pentru 60 de zile, aproape nimic nu se mai găsește în rechizitoriul din decembrie 2014.

Deci nu s-a urmărit decât reținerea mea, iar majoritatea acuzelor erau fantasmagorice. Martorii aduși la DNA Brașov au fost șantajați și amenințați că-și pierd libertatea, locul de muncă, casa sau pensia, dacă nu “zic ceva” despre mine, despre primarul George Scripcaru, despre fostul președinte Traian Băsescu sau despre fostul premier, Călin Tăriceanu. Unul dintre martori – Popescu Aurelia, fost director CJ Brașov – a și decedat din cauza DNA.

Au fost găsiți inculpați care aveau abateri și infracțiuni cărora li s-a promis libertatea în schimbul unor declarații incriminatoare la adresa mea și a lui Geoerge Scripcaru. Ținând cont că trei comisari DNA și un procuror au dosare penale pentru falsificare de documente alături de 12 angajați SRI Brașov, cu dosar penal la Parchetul Cluj și că dosarele care mi-au fost instrumentate sunt pline de falsuri și transcrieri greșite, rog instituția dumneavoastră să verifice activitatea DNA Brașov. Pot pune la dispoziția dumneavoastră documente care confirmă toate aceste abuzuri. Atașez alăturat o listă cu persoanele care pot confirma aceste lucruri și o listă cu persoane care au fost amenințate sau șantajate de angajați DNA Brașov.

Articolul precedentCasă din Săcele, cuprinsă de flăcări
Articolul următorConcurs internațional de schi alpin, de astăzi, în Poiana Brașov