6 din cele 8 loturi de echipamente medicale destinate noii UPU de la Spitalul Judeţean au fost achiziţionate.

Procedurile de achiziţie a dotărilor viitoarei Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au fost încheiate pentru o parte dintre acestea, contractele cu furnizorii urmând să fie semnate în aceste zile.

Comisia de evaluare a ofertelor a finalizat recent Raportul procedurii având ca obiect achiziția echipamentelor și aparaturii medicale incluse în proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, finanţat prin Axa prioritară 8 a Programului Operaţional Regional şi implementat de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit specialiştilor din executivul CJ membri în comisia de evaluare a ofertelor, achiziţia a fost una extrem de laborioasă. Procedurile au fost lansate în 2019 şi s-au desfăşurat pe tot parcursul acestui an, fiind vorba despre 18 tipuri de echipamente complexe și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, care trebuie cumpărate în cadrul proiectului.

În consecinţă, această achiziţie care a avut o valoare estimată de 5.686.661,70 lei (exclusiv TVA), a fost împărţită pe opt loturi: Lotul 1 – Radiologie imagistică; Lotul 2 – Transport intraspitalicesc; Lotul 3 – Monitorizare pacienți; Lotul 4 – Echipamente Point of care; Lotul 5 – Mobilier medical; Lotul 6 – Aparatură; Lotul 7 – Sistem livrare gaze medicale; Lotul 8 – Echipament intubație dificilă.

Demersurile de achiziţie şi-au urmat parcursul legal şi procedural, cu două excepţii: pentru Lotul 3, procedura a fost anulată prin Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar în cazul Lotului 2, având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată. Pentru ambele loturi, demersurile vor fi reluate.

La termenul-limită de depunere a ofertelor, stabilit pentru 28 ianuarie 2020, Lotul 1 a beneficiat de o ofertă declarată admisibilă, Lotul 4 a avut două oferte, ambele admisibile, iar în cazul Lotului 5 s-au depus patru oferte, trei dintre ele fiind admise. Cele mai multe oferte, şapte la număr, au fost înscrise pentru Lotul 6 – Aparatură, cinci dintre acestea fiind declarate admisibile. În cazul Lotului 7 au existat patru oferte, dintre care două au fost admise, iar Lotul 8 a avut o singură ofertă, aceasta fiind admisă.

Pe baza evaluării documentaţiilor admise şi în urma aplicării criteriului de atribuire, comisia de evaluare a ofertelor a desemnat firmele câştigătoare care urmează să furnizeze echipamentele şi aparatura medicală pentru dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Lotul 1, alcătuit dintr-un computer tomograf, un aparat de radiologie fix și un aparat de radiologie mobil, a fost adjudecat de SC MEDIST IMAGING&POC SRL, cu o propunere financiară de 3.083.750 lei fără TVA.

Lotul 4 – Echipamente Point of Care are drept câştigătoate firma SC HDL Union SRL, care a prezentat o propunere financiară de 132.100 lei fără TVA. Pentru mobilierul medical cuprins în Lotul 5, firma desemnată câştigătoare este SC Novomed International SRL care a avut o propunere financiară de 26.000 lei fără TVA.

Cel mai disputat lot din cadrul acestei achiziţii, cel de aparatură medicală, a fost adjudecat de SC BROKMED SRL, cu o propunere financiară de 43.100 lei fără TVA.

Lotul 7 – Sistem livrare gaze medicale a fost câştigat de SC Medical Gazplus SRL, cu o propunere financiară de 193.300 lei fără TVA.

În ceea ce priveşte Lotul 8 – Echipament de intubație dificilă, ofertantul câştigător a fost SC Karl Storz Endoscopia România, cu o propunere financiară de 169.500 lei fără TVA.

Comisia de evaluare a ofertelor a comunicat Raportul procedurii tuturor operatorilor economici participaţi la achiziţie, aceştia având posibilitatea legală de a formula contestaţii în termen de 11 zile. În prezent, contractele cu firmele care şi-au adjudecat echipamentele incluse în loturile 1 şi 8 sunt în procedură de semnare, în timp ce contractele cu furnizorii loturilor 4, 5, 6 şi 7 urmează să fie încheiate la finele perioadei de 11 zile, în situaţia în care nu se vor înregistra contestaţii.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov este beneficiarul mai multor investiții de amploare, unele realizate cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean, altele, cu bani asigurați de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, iar altele, susținute financiar de Compania Națională de Investiții. Toate aceste proiecte sunt interconectate, astfel că la finalul lor, cel mai important spital al Brașovului va deveni cu adevărat o unitate modernizată și adusă la standardele secolului XXI. Mă bucur că în paralel cu proiectul de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Județean ne putem ocupa şi de dotarea ei cu echipamente. În acest sens, CJ Brașov a accesat un proiect european cu o valoare totală de 6.793.628,72 lei, a cărui implementare se va încheia în 2021”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

FOTO: ARHIVĂ

Articolul precedentCioban omorât de tren!
Articolul următorVIDEO Moș Crăciun, întâlniri online magice cu copiii