Compania Apa Braşov anunță că ar putea creşte tariful la apa potabilă şi canalizarea din municipiul Braşov, din cauza majorării cheltuielilor cu 10-15%, scrie Radio România Braşov FM.

„În contextul creşterii prețurilor la energie şi gaze naturale, costul activităților de producție, transport şi distribuție a apei potabile, precum şi cele de epurare, canalizare, s-au mărit. În acest moment suntem într-o etapă de analiză a situației, cu contracte în derulare pentru o serie de lucrări. Compania Apa Braşov face precizarea că e posibilă o creştere a tarifelor în următoarea perioadă, într-un cuantum pe care îl vom stabili după ce vom avea rezultatele analizei”, a explicat Alina Bălătescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, pentru Radio România Braşov FM.

Unii brașoveni spun că şi aşa fac economie la apă şi sunt speriați că nu ar mai putea face față noilor scumpiri:

„Normal c
ă e foarte greu. Ce putem să facem? Încercăm să facem economie cât se poate”, ne-a spus un brașovean.

Nu o să mai facem baie la fel de des. Mai ales pe timp de vară vă dați seama că, dacă e cald, e nevoie să facă omul baie. Măcar la două zile un duș, nu? Nu știu ce o să fie…destul de greu”, a precizat alt locuitor al orașului.

„Ne mânâncă păduchii şi ploşnițele, ca pe vremea războiului. Ce să mai spun? Vă dați seama…dacă şi apa potabilă care e necesară zilnic o scumpești atât de mult, vă dați seama că e groaznic”, a spus o brașoveancă.

În prezent, la Braşov, apa potabilă are un tarif de 4,61 de lei, iar canalizarea a ajuns la 3,17 lei astfel că braşovenii plătesc, în total, 7,78 de lei pentru fiecare metru cub de apă.

SURSĂ: RADIO ROMÂNIA BRAŞOV FM

Articolul precedentLa finalul lui noiembrie se deschide patinoarul din Piața Sf. Ioan! Accesul va fi gratuit!
Articolul următorFC Braşov, învinsă de o echipă de liga a 4-a! Călin Moldovan a fost prezent la meci!