O piele tânără este un element dorit de multe femei, iar acest lucru poate fi dobândit și fără creme costisitoare. Apelați la câteva ingrediente simple ce conțin nutrienții-minune necesari organismului.

Nasturelul

Beneficiile pentru sanatate ale nasturelui nu dezamagesc! Această legumă cu frunze hidratantă și bogată în nutrienți este o sursă excelentă de: calciu, potasiu, nmangan, fosfor, vitaminele A, C, K, B-1 și B-2

 

Nasturelul acționează ca un antiseptic intern al pielii și crește circulația și livrarea de minerale către toate celulele corpului, rezultând o oxigenare îmbunătățită a pielii. Plină de vitamine A și C, antioxidanții din Nasturel pot neutraliza radicalii liberi dăunători, ajutând la îndepărtarea liniilor fine și a ridurilor.

Adăugați o mână din această verdeață aromată la salata dvs. pentru o piele strălucitoare și o sănătate generală îmbunătățită!

 

Spanacul

Spanacul este hidratează organismul și este plin de antioxidanți care ajută la oxigenarea și hrănirea întregului organism. De asemenea, este bogat în: vitaminele A, C, E și K, magneziu, fier, luteină.
Conținutul ridicat de vitamina C a acestei legume verzi crește producția de colagen pentru a menține pielea fermă și netedă. Dar asta nu este tot. Vitamina A pe care o furnizează contribuie la meținerea unui păr puternic și strălucitor, în timp ce vitamina K s-a demonstrat că ajută la reducerea inflamației în celule.

Nucile

Nucile sunt o sursă excelentă de vitamina E, care poate ajuta la repararea țesutului pielii, reține umiditatea pielii și protejează pielea de razele UV dăunătoare. Nucile conțin chiar și acizi grași omega-3 antiinflamatori care întăresc membranele celulare ale pielii, protejează împotriva daunelor solare, oferă pielii o strălucire frumoasă, păstrându-și bariera naturală de sebum.

 

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism.

Radicalii liberi sunt molecule instabile create ca un produs secundar al funcționării normale a celulelor. Ele se pot forma, de asemenea, ca răspuns la factorii de stres din mediul extern, cum ar fi lumina ultravioletă (UV) sau fumul de tutun. Radicalii liberi vă pot deteriora celulele dacă sunt prezenți în cantități ridicate în atmosferă.

Aici intervin antioxidanții. Aceste molecule stabilizează radicalii liberi, astfel încât nu provoacă daune. De obicei, obțineți antioxidanți prin dieta dvs. – cum ar fi din ceaiul verde.

Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanți numiți polifenoli. Mai exact, este bogat în galat de epigalocatechină (EGCG), catechine și acid galic.

Acestea vă pot reduce riscul de: boala de inima, declin neurologic, imbatranire prematura și alte boli cronice.
Polifenolii găsiți în ceaiul verde pot ajuta la reducerea îmbătrânirii externe a pielii generată de factorii de stres din mediu, cum ar fi soarele și poluarea – prin eliminarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să dăuneze pielii.

De fapt, multe produse de îngrijire a pielii conțin extract de ceai verde pentru proprietățile sale antioxidante și anti-îmbătrânire.

Acestea fiind spuse, o dietă bogată în antioxidanți este asociată cu un risc redus de boli cronice și o piele mai sănătoasă.

Semințele de in

Semințele de in oferă beneficii impresionante pentru sănătate.

Acestea conțin lignani, care sunt un tip de polifenol cu efecte antioxidante și care pot reduce riscul de a dezvolta o boală cronică, cum ar fi bolile de inimă și cancerul de sân.

De asemenea, sunt o sursă excelentă de acizi gras omega-3 numit acid alfa-linolenic (ALA). Consumul unei diete bogate în grăsimi omega-3 ajută la menținerea unei membrane sănătoase a pielii, ajutându-vă pielea să rămână hidratată.

În studiile de înaltă calitate din 2009 și 2011, femeile care au consumat semințe de in sau ulei de in timp de 12 săptămâni au arătat o hidratare sporită și o piele mai fină.

Articolul precedentCe se întâmplă în organismul tău dacă renunți complet la sare. Ce nu-ți spun medicii când te pun la regim
Articolul următorANPC a cerut retragerea etichetelor tip SCOR NUTRIȚIONAL, care arată cât de sănătoase sunt alimentele