Ministerul Sănătății a făcut primul anunț în legătură cu depistarea variantei OMICRON de coronavirus în cazul celor trei persoane suspectate după ce au revenit din Africa de Sud.

Precizare cu privire la secvențierea genomică pentru tulpina OMICRON 

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

 

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate.

 

Toate trei persoanele infectate, jucătorul de rugby de la CSM Știința Baia Mare și alți doi cetățeni români, sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Cele două persoane pentru care suspiciunea este foarte mare de a fi infectate cu noua tulpină super-mutantă de COVID-19 – OMICRON sunt din județele Vaslui și Brașov. Este vorba de un bărbat de 59 de ani din județul Vaslui și de o femeie din județul Brașov. 

Acestora li s-au prelevat probe la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

Rezultatele confirmării COVID-19 au fost anunțate miercuri, pe 1 decembrie, pentu toate cele 3 persoane, cu rezerva așteptării analizei de secvențiere pentu depistarea OMICRON.

Articolul precedentVremea intră într-un proces de răcire accentuată. Temperatura maximă abia urcă la 6 grade
Articolul următorNiciun județ din România nu mai este în scenariul roșu