Localnicii din zona Plaiu Foii, Zărnești, au primit o avertizare de la I.S.U. Brașov prin care li se spune să se pregătească să plece din locuințe.

,,Viitură în urma revărsării râului Bârsa, zona Plaiul Foii. Pregătiți-vă pentru evacuare. Urmați instrucțiuniile autoritățiilor. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre acest eveniment‘, a transmis I.S.U. Brașov.

Un echipaj de la Sectia de pompieri Zarnesti este la fata locului . S-a umflat pârâul Bârsa si 2 podețe au fost distruse. S-a transmis mesajul Ro -Alert pentru informarea populatiei din zona respectiva avand în vedere că Zona Plaiul Foii este frecventata de turisti si că multi dintre acestia au corturi montate acolo. În continuare supraveghem zona respectivă„, a precizat şi purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Administrația locală din Zărnești monitorizează situația din zonă și nu este cazul de evacuare. Nivelul apei este în scădere„, a declarat primarul orașului, Alexandru Igrișan, pentru Newsbv.ro