Afaceri cu fonduri europene, la Făgăraș (FOTO)

Un loc de joacă pentru copii, o sală de aerobic-fitness și un salon de înfrumusețare funcționează, de curând, prin proiectul „Afaceriști în centru”, implementat de Primăria Municipiului Făgăraș.

Primii trei antreprenori și-au deschis propriile afaceri cu ajutorul unei cofinanțări cu fonduri europene nerambursabile, alegând astfel să rămână în localitatea în care trăiesc. Le-au prezentat oficial alături de echipa primăriei, coordonată de Mihaela Vlad, urmând ca alte afaceri să fie inaugurate după finalizarea investițiilor.

Cele trei întreprinderi au prins viață după mai bine de un an de la lansarea proiectului, care a avut loc în 2018, timp în care antreprenorii au beneficiat de servicii de consiliere, consultanță și mentorat.

99.900 de euro este valoarea finanțării acordate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, astfel fiind create, în total, 7 noi locuri de muncă.

33.300 de euro a primit fiecare antreprenor prin proiectului „Afaceriști în centru”, în cadrul căruia Primăria Făgăraș este parteneră alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Mondo Consultanță SRL, liderul parteneriatului fiind Asociația Europeană pentru o viață mai bună.

Primăria Făgăraș vine în sprijinul cetățenilor și îi stimulează să își deschidă afaceri și să creeze noi locuri de muncă. Prin intermediul proiectului municipiului, beneficiarii au urmat cursuri de formare antreprenorială, au participat la un concurs de planuri de afaceri, au urmat stagii de practică și au înființat firme noi, iar acum a venit momentul să vă prezentăm realizările.

Proiectul este orientat spre inovare și a stimulat mediul antreprenorial, efect ce va fi potențat de o schimbare la nivelul mentalității colective a comunităților din regiune, cu efect pe termen lung, prin promovarea unei imagini pozitive a zonei.

Primăria Făgăraș, împreună cu echipa de proiect, se bucură de interesul tinerilor din municipiu care au avut încredere să acceseze aceste fonduri și care au mărturisit că au preferat să își dezvolte o afacere aici, astfel că nu au fost nevoiți să plece într-un oraș mai mare sau chiar din țară. Le mulțumim pentru încrederea și seriozitatea de care au dat dovadă și le dorim mult succes în continuare”, a declarat Mihaela Vlad, expert coordonator.

Articolul precedentSuspect căutat de polițiști
Articolul următorMai multe persoane au fost trimise în judecată de DNA! Sunt acuzate de deturnare de fonduri de la APIA