După ce în urmă cu o lună a lansat acţiunea „Vrem o gară ca afară” – un nou demers de strângere de semnături în stradă, pentru transferul administrării Gării Braşov, de la Ministerul Transporturilor către Primăria Braşov, PNL Braşov mută acţiunea şi în mediul online printr-o petiţie numită „Vrem o gară ca afară” (care poate fi semnată la https://petitieonline.ro/petitie/45986160).

Liderul Organizaţiei Municipale PNL Braşov, Adrian Oprică, a declarat că acţiunea din stradă, acolo unde PNL Braşov a avut amplasate corturi amplasate pentru ca braşovenii să poată semna pentru o gară modernă, la Braşov, a fost un succes, însă era firesc să existe şi o posibilitate de a semna online.

Braşovenii au răspuns pozitiv la demersul nostru şi ne-au încurajat să facem tot posibilul pentru ca Braşovul să aibă o gară cu adevărat europeană. Vom continua strângerea de semnături şi în mediul online pentru că avem obligaţia de a face totul pentru a convinge Ministerul Transporturilor să cedeze administrarea gării de către Primăria Braşov şi doar împreună cu oamenii putem reuşi”.

Adrian Oprică a subliniat faptul că, de-a lungul vremii, Primăria Braşov a făcut mai multe solicitări către Ministerul Transporturilor pentru cedarea administrării gării, însă toate acestea au rămas fără răspuns. „Nu este prima tentativă de a convinge Ministerul Transporturi să ne cedeze administrarea gării Braşov, însă din păcate nu am primit niciun răspuns. Ceea ce a spus ministrul Răzvan Cuc zilele trecute la Braşov, că nu are cunoştinţă de astfel de demersuri, spune multe despre felul în care se desfăşoară activitatea acolo. Sperăm, totuşi, ca într-un final, Ministerul Transporturilor să înţeleagă că nu putem ţine la nesfârşit dezvoltarea oraşelor în loc doar pentru că ei îşi doresc să aibă administrarea gărilor. Gara Braşov este în totală contradicţie cu felul în care este dezvoltat Braşovul, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase şi curate oraşe din România”.

Liderul Organizaţiei Municipale PNL a mai punctat că la acest moment, gara Braşov reprezintă „o ruşine pentru un oraş”, iar oamenii trebuie să facă presiuni pentru ca aceasta să poată fi administrată de către Primăriei, semnând petiţia online. „Avem nevoie de cât mai multe semnături. Gara Braşov este într-o stare deplorabilă, este plin de mizerie şi nu te simţi deloc în siguranţă în ea. Gara este ceea ce turiştii văd prima dată când vin la Braşov, şi ne doare foarte tare că prima lor impresie nu ne onorează deloc. Braşovul este oraşul cu cel mai mare număr de turişti, iar gara Braşov chiar este o ruşine. Împreună trebuie să facem totul pentru ca atunci când oameni vin în Braşov, să simtă că au ajuns într-un oraş cu adevărat european chiar de la momentul coborârii pe peronul gării”, a încheiat Adrian Oprică.

Administraţia liberală braşoveană îşi doreşte să schimbe cu totul situaţia în care se află gara Braşov, care nu respectă la acest moment o serie de normative. În gară nu lift sau scară rulantă pentru acces facil de persoane, termopanele nu sunt adaptate traficului intens din gară, peroanele sunt murdare şi deteriorate iar scaunele de pe peron sunt vechi si multe dintre ele sunt rupte. De asemenea, Gara Braşov este definită la acest moment de cuvinte care nu onorează deloc Braşovul.

Articolul precedentAtenționare meteorologică de vreme rea
Articolul următorPoliticienii au înviat! A început campania electorală pentru alegerile europarlamentare! Reguli STRICTE până pe 25 mai