În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, la data de 10 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.00, Serviciul Rutier Brașov, în colaborare cu Serviciul Rutier Covasna, a organizat și desfășurat o acțiune pe  DN 11, în sistem CASCADĂ, având drept scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație. 

În cadrul acțiunii au fost folosite dispozitive pentru măsurarea vitezei, respectiv 2 cinemometre TruCam și 3 aparate Autovision.

În urma desfășurării acțiunii au fost constatate și aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, dintre care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 10 pentru alte abateri la regimul rutier, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 15.000 lei. 

Din totalul contravențiilor aplicate în cadrul acestei acțiuni, 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.500 lei, au fost aplicate de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, un permis de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.           

Manifestați un comportament responsabil și adoptați întotdeauna o conduită preventivă în trafic!

Articolul precedentBărbat inconştient după ce un utilaj a căzut peste el!
Articolul următorDe mâine se închide circulația, până pe 11 decembrie, pe o stradă din municipiul Brașov