Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 4 februarie 2019, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B.M.I. sub aspectul comiterii infracţiunii de ”tentativă de omor”. La data de 5 februarie 2019, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 03.02.2019, în jurul orelor 22,30-23,00, în orașul Zărnești, jud. Brașov, în loc public, persoana vătămată T. A. D. a fost înjunghiată cu un  obiect tăietor-înțepător în zona abdominală de către inculpatul B.M.I., suferind leziuni traumatice corporale de natură a pune viața in primejdie.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentCâți brașoveni și-au găsit loc de muncă, ajutați de AJOFM, în 2018?
Articolul următorPreședintele Consiliului Judeţean Covasna: „Guvernul împiedică realizarea aeroportului de la Braşov”